توصیه های بهداشتی در خصوص رستوران رفتن در شرایط کرونا
سرانجام پس از غریب به 3 ماه، سرانجام ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا رای به بازگشایی کامل رستوران ها با 50% ظرفیت دادند. بر همین اساس وزارت بهداشت الزاماتی را برای ارائه سرویس و خدمات پذیرایی رستوران ها تعیین کرده اند که قسمت هایی از آن به شرح زیر است:
- الزام ماسک و دستکش برای کارکنان رستوران ها. همچنین، دست زدن ها و تماس های فردی باید کاهش پیدا کرده و به صفر برسد.
- ادویه جات یکبار مصرف روی میز رستوران ها قرار گیرد.
- غذایی که برای مشتری سرو می شود حتما باید روکش داشته باشد و در معرض هوا قرار نگیرد.
- ضرورت فرآیند گندزدایی میز و صندلی پس از ترک هر مشتری
- سلف سرویس و سالاد بار ها در رستوران ها ممنوع است
- استفاده از سیستم تهویه و یا باز گذاشتن پنجرهها در محیط رستوران.
- درصورتی که مواجهه چهره به چهره ناگزیر باشد باید در حداقل زمان ممکن خدمات رسانی صورت گیرد تا از تشکیل صف جلوگیری بعمل آید.
- حداقل فاصله بین میزها بین یک تا دو متر باشد.
- اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر از جمله دست دادن.
- اجتناب از تجمع در محیط کار از جمله رختکن، آبدارخانه، انبار و یا اطراف محیط کار.
- در صورت فعال بودن اتاق استراحت کارکنان و شاغلان، رعایت فاصله ایمن حداقل یک متر رعایت شود.
- ضرورت استفاده از محاف یا شیلد های محافظتی یا ایجاد حفاظ شیشه ای بین متصدیان رستوران و مشتریان.
- استفاده از محافظ یا شیلدهای محافظتی برای میز صندوق دار و نوار نقاله متحرک یا پیشخوان فروش بین مشتری و متصدی، ضرورت دارد.
- چیدمان میز غذا خوری و نشستن مشتری بگونه ای باشد که حداقل فاصله یک متر رعایت شود.
- دریافت وجه نقد ممنوع است و پرداخت باید آنلاین و یا از طریق کارت های بانکی صورت گیرد.
- کاهش تراکم جمعیت در محیط رستوران (۵۰ درصد ظرفیت).
همچنین وزارت بهداشت از مشتریان رستوران ها خواسته است ضمن حفظ رعایت حداقل فاصله تا یک متر از متصدیان و کارکنان رستوران، از تماس با محیط های آلوده اجتناب نمایند و بصورت مرتب دستهای خود را مطابق آنچه سازمان جهانی بهداشت تعیین کرده است، بشویند. همچنین این وزارتخانه محیط های رستورانی را به آموزش کارکنان و آگاهی بخشی مشتریان با نصب تابلو، ملزم نموده است.
از سویی دیگر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در دستورالعمل دیگری با عنوان «سفر هوشمند»، بخشی را به نحوه فعالیت رستوران هتل ها اختصاص داده که چنین ضوابطی را برای از سرگیری فعالیت، تعیین کرده است:
- با توجه به ایام خلوتی و به منظور تمرکز خدمات بهداشتی دسترسی مهمانان به تمام فضای نشیمن لابی، رستوران یا صبحانه خوری به نحو شایسته محدود شود یا تا حد ممکن از خدمات روم سرویس استفاده شود.
- میزهای رستوران و صبحانه خوری با فاصله یک و نیم متر از یکدیگر چیدمان شوند و از دیوارها، پرده ها، میز صندوق و امثالهم حداقل یک و نیم متر فاصله داشته باشند.
- کف سالن دو بار در روز بوسیله زمین شور آغشته به مواد ضدعفونی، گندزدایی شود.
- منوهای رستوران قابل نظافت بوده و مرتب ضدعفونی شوند و همراه منو محلول ضدعفونی دست به مهمان داده شود تا در صورت تمایل دست خود را ضدعفونی کند.
- ظروف، تجهیزات و لوازم اضافی درمعرض آلودگی محدود شوند، رومیزی ها و لچکی ها جمع آوری تا امکان گندزدایی سطح میزها فراهم شود یا می توان از پوشش های یکبار مصرف استفاده کرد.
- تمام ظروف بازگشتی از میز مهمان حتی در صورت استفاده نشدن، با آب گرم شسته شود.
- بوفه سالاد و غذا در این ایام تعطیل شود و اقلام خوراکی طبق استاندارد و درجه هتل به صورت بسته بندی و در ظروف یک نفره ارایه شود.
- نان به صورت بسته بندی در کیسه یا سلفون کشیده و قرار داده شود.
- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف استفاده شود.
- دمای پخت استاندارد موادغذایی رعایت شود.
- تاحد امکان زنجیره انتقال گرم برای مواد غذایی تامین شود که تا زمان سرو در رستوران گرم بماند.
- باتوجه به نظریه ماندگاری طولانی مدت ویروس روی سطوح استیل، در گندزدایی تجهیزات استیل در آشپزخانه ها دقت بیشتری شود.
- در زمان انتقال ظرف حاوی غذا از آشپزخانه تا رستوران دقت لازم برای پیشگیری از آلودگی ثانویه رعایت شود.
- زمان فعالیت روم سرویس افزایش یابد تا در حدامکان مسافران در اتاق از خدمات غذا و نوشیدنی استفاده شود.
چه کسانی باید بیشتر احتیاط کنند؟
- افراد بالای 65 سال.
- افراد دارای بیماری زمینه ای
در چه شرایطی باید از رفتن به رستوران منصرف شد؟
- کارکنان ماسک نداشته باشند.
- ورودی یا اطراف صندوق شلوغ باشد.
- فاصله ی صندلی ها کمتر از 2 متر باشد.
توصیه های کلی برای رستوران رفتن:
- اگر بیمار هستید در منزل بمانید.
- بلافاصله قبل از خوردن، دست های خود را با آب و صابون بشویید.
- ساعات و رستوران های خلوت تر را انتخاب کنید.
- به محض امام غذا رستوران را ترک کنید.
- رستوران های روباز انتخاب بهتری هستند.
- فقط برای خوردن و آشامیدن ماسکتان را بردارید.
- تلاش کنید تا در حد امکان به هیچ سطحی دست نزنید.
- با خود مواد ضد عفونی کننده همراه داشته باشید.
- حتی الامکان غذا را سفارش داده و در منزل یا محل کار گرم و سپس میل نمایید.
منبع: سلام نو & وزارت بهداشت